Subscribe:

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα Αστρονομίας στο Αγρίνιο 7 & 8 Οκτωβρίου 2016.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα Αστρονομίας στο Αγρίνιο 7 & 8 Οκτωβρίου 2016.

Η πρώτη μέρα έλαβε μέρος στον πολυχώρο Emileon όπου σε σενεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, κατέστη δυνατό σχολεία από τον νομό να παρακολουθήσουν τις ενδιαφέρουσες ομιλίες του Επίτημου διευθυντή του Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Ευάγγελου Κοντιζά με θέμα τους εξωπλανήτες και της τ. Επίκουρης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαίρης Κοντιζά με θέμα την διαστημική απόστολή Gaia και την Ελληνική συμμετοχή σε αυτήν.
Κατόπιν του χαιρετισμού από τους: Γραμματέα της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος: κ. Ευαγγελία Κραβαρίτη, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Ρένου Χριστοδουλίδη, πρόεδρο της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος κ. Ευθύμιο Παπαναστασίου και τον συντονιστή της διημερίδας, του μέλους της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος κ. Κίμωνα Παπαθνασόπουλο, οι ομιλίες των καθηγητών ξεκίνησαν.
Ευχαριστούμε πολύ τον πολυχώρο Emileon και τον κ. Παναγιώτη Μπεσίνη για την παραχώρηση της αίθουσας για την εκδήλωση καθώς και τους κ. Καζαντζή και κ. Ρένο Χριστοδουλίδη από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας για την πολύτιμη υποστήριξή τους με την συλλογή περίπου 400 μαθητών της δευτεροβαθμιας εκπαίδευσης από τον νομό.



Η δεύτερη μέρα έλαβε μέρος στην αίθουσα τιυ δημοτικού συμβουλίου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδος).
Μετά τον σύντομο χαιρετισμό του συντονιστή της διημερίδας κ. Κίμωνα Παπαθνασόπουλο, μέλους της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος, ακολούθησε η πρώτη ομιλία με θέμα "Η ερασιτεχνική Αστρονομία στην Ελλάδα. - Οι δράσεις της Αστρονομικής και αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος".
Ομιλητής: Κίμωνας Παπαθανασόπουλος. Επιχειρηματίας/Φοιτητής φυσικών επιστημών - Βρετανικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.


Ακουλούθησε ομιλία με θέμα τους "Εξωπλανήτες".
Ομιλητής: Δρ, Ευάγγελος Κοντιζάς. Επίτιμος διευθυντής ερευνών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στη συνέχεια ακολούθησε το θέμα:"Διαστημική αποστολή Gaia. Η προσπάθεια αποκάλυψης των μυστικών του Γαλαξία μας και της σκοτεινής ύλης".
Ομιλήτρια: Δρ. Μαίρη κοντιζά. τ. Επίκουρη καθηγήτρια Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια ακολούθησε το θέμα "Το Σύμπαν πέρα από το αισθητό".
Ομιλήτρια: Δρ. Νεκταρία Γκιζάνη.
Επίκουρη καθηγήτρια Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Στη συνέχεια ακολούθησε το θέμα "Εισαγωγή στην Ερασιτεχνική αστρονομία".
Ομιλητής: Ανδρέας Παπαλάμπρου.
Πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας "ΩΡΙΩΝ"

Η ομιλία ολοκληρώθηκε με το θέμα "Οι πρόσφατες μετρήσεις της φωτορύπανσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας".
Ομιλητής: Άγγελος Μακρής. Φυσικός.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε από τον πρόεδρο της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος κ. Ευθύμιο Παπαναστασίου θερμώς ευχαριστώντας όλους τους παράγοντες και χορηγούς που συνετέλεσαν στην επίτευξη της διημερίδας, όπως επίσης με λόγο ενισχυτικό και εμπνευστικό χαιρέτησε την συνέχιση ανάλογων δραστηριοτήτων από την αστρονομική εταιρεία.
Ευχαριστούμε τους προσκεκλυμένους ομιλητές για την παρουσία τους καθώς και τον δήμο Αγρινίου για την παραχώρηση της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου.

Η διημερίδα ήταν αφιερωμένη στην αείμνηστη Σωτηρία Σαμψών, ηθική υποστηρίκτρια και χορηγό της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας.

Ακοιλουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση τηςδιημερίδας 7 & 8/10/2016.

















































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου